nieuws

Bouwweerbericht KNMI op Internet

bouwbreed Premium

Sinds 1 november brengt het KNMI een uitgebreid regionaal weerbericht voor de bouwnijverheid op internet. Deze service in samenwerking met de SFB-groep is de eerste in zijn soort van het KNMI.

Dit weerbericht kan slechts door abonnees worden geraadpleegd. Belangstellenden ke zich via e-mail abonneren door het logo van de SFB-groep aan te klikken en de gevraagde gegevens op het elektronische formulier in te vullen. Ter introductie is het abonnement tot 1 januari gratis, daarna kost een abonnement f. 75 per maand.

Het weerbericht voor de bouw biedt voor zes verschillende regio’s specifieke informatie voor werkzaamheden in de bouw. Behalve de vijfdaagse verwachting met gegevens over zon, neerslag, temperatuur en wind worden zeer gedetailleerde temperatuurverwachtingen gegeven voor verschillende plaatsen voor de komende 24 uur.

De weerfase geeft aan of het ‘werkbaar weer’ is. Weerfase 0 staat voor geen vorst, weerfase 6 wordt gegeven bij meer dan 10 graden vorst en ook overdag temperaturen onder 0. Het bouwweerbericht wordt ook per fax verstuurd (abonnementen via 030-2206724) en is eveneens als vanouds te beluisteren via de KNMI-weerlijn 09-9771 ( f. 1 per minuut). Een demo-versie van het bouwweerbericht op internet is te vinden onder http://www. knmi.nl/WEER/bouwweer/knmibouw.html

Reageer op dit artikel