nieuws

Betonson sluit deel Elementen: ruim zestig banen weg

bouwbreed Premium

De afdeling Elementen van Betonson wordt onderhanden genomen. Als gevolg van tegenvallende resultaten bij dit onderdeel is het resultaat van de gehele groep onder druk komen te staan.

De eigenaar van Betonson, Van Nieuwpoort Beheer uit Gouda, heeft als maatregel voorgesteld de activiteiten van Elementen in Son en Kampen te gaan concentreren in de eerst genoemde plaats. De nadruk van de activiteiten komt te liggen op de vervaardiging van hoogwaardige betonproducten voor infrastructurele werken. Als gevolg van deze maatregel komen in totaal 64 arbeidsplaatsen te vervallen. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. De andere drie afdelingen van Betonson – Funderingen, Vloeren en Buizen – vallen buiten de herpositionering.

Vakbond De Unie is “onaangenaam verrast” door de bekendmaking. Volgens de Unie was er tot nu toe, behalve de schorsing van de directeur, geen enkel signaal dat Betonson in problemen zou zijn. In elk geval accepteert De Unie geen gedwongen ontslagen.

De problemen bij Elementen kwamen voor eigenaar Van Nieuwpoort Beheer als een donderslag bij heldere hemel. Van Nieuwpoort is pas sinds begin dit jaar eigenaar en tracht nu de vorige aandeelhouders hiervoor aansprakelijk te stellen.

De zaak escaleerde vorige week nadat de algemeen directeur, Frans Smulders, in het Eindhovens Dagblad verklaarde bij de verkoop niet op de hoogte te zijn geweest van problemen bij Elementen.

Reageer op dit artikel