nieuws

Bedrijfsleven vindt Internet te traag en onoverzichtelijk

bouwbreed Premium

Nederlandse bedrijven die zich op Internet voortbewegen, vinden dit medium onder de maat. Internet is te langzaam, niet overzichtelijk genoeg en heeft te weinig gebruikers. De groep die wel regelmatig op het computernetwerk surft, is te eenzijdig. Het gaat vooral om mannen tussen de twintig en veertig jaar met een hoog inkomen.

Dat conluderen accountantskantoor KPMG en de Erasmus Universiteit na onderzoek onder Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen. De meeste bedrijven geven aan dat Internet op dit moment niet voldoet aan de doelstellingen.

Volgens de onderzoekers maakt circa 5 procent van de Nederlandse bevolking gebruik van het netwerk. Dat is te weinig om Internet commercieel interessant te doen zijn, beweren de onderzochte bedrijven. De beperkte snelheid van het opvragen van informatie levert volgens de geenqueteerde ondernemingen nog eens extra problemen op.

Reageer op dit artikel