nieuws

Bedrijfsleven ook voor versnelling grote poen

bouwbreed Premium

De Kamers van Koophandel van de vier grote stadsgewesten willen dat de besluitvorming rond grote infrastructurele poen sneller en beter verloopt. Dat stellen de Kamers in een petitie die is aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat. De Kamer van Koophandels willen vooral “een einde maken aan eindeloos touwtrekken rond de aanleg van infrastructuur”.

De gezamenlijke Kamers pleiten onder meer voor een noodwet die de wirwar aan bestuurlijk-juridische procedures moet beperken of verminderen. Bovendien moet er paal en perk worden gesteld aan het aantal varianten of alternatieven bij de aanleg van bij voorbeeld een spoorlijn of weg.

De Kamers willen ook een ‘heldere afbakening’ van bestuurlijke taken en bevoegdheden. Het pleidooi, met de titel ‘Inpassen of Impasse’ is overigens niet aan dovemansoren gericht. Vorige week liet een meerderheid van de Tweede Kamer al weten een speciale wet te willen die de totstandkoming van grote projecten moet versnellen. Minister De Boer gaf aan de wens van de Kamer te zullen bestuderen.

Reageer op dit artikel