nieuws

Afgezogen gefilterde lucht naar buiten afgevoerd

bouwbreed Premium

Van Dijnsen Multitrading heeft een stofzuiger voor de pomatige woningbouw op de markt gebracht, die specifiek is ontwikkeld om allergie van de bewoners te helpen voorkomen. In tegenstelling tot conventionele stofzuigers, blaast de Easyfrezz de gefilterde afgezogen lucht via een gevelrooster of een dakdoorvoer naar buiten.

Hiermee wordt voorkomen, dat ook maar een stofje in de gezogen ruimten terugkeert. De stofzuiger Easyfrezz is ergens in de woning in te bouwen, waar hij het hoogste stofzuigrendement oplevert, bijvoorbeeld in een kelder- of in een keukenkast. Bij het ontwerpen van de woning moet rekening worden gehouden met de vrij forse leidingen, namelijk leidingen met een diameter van 51 mm, die nodig zijn voor de centrale stofzuiginstallatie. In centrale plaatsen in de woningen dienen vervolgens stofzuigcontacten te worden aangelegd voor het aansluiten van de stofzuigslang.

Een per ruimte is volgens de leverancier Van Dijnsen Multitrading BV te Breda voldoende.

Allergie

Door de verregaande isolatie van woningen is de kans op allergische reacties tegenwoordig groot. In 40 tot 60% van alle huishoudens hebben mensen volgens Van Dijnsen te maken met allergie.

Op het ogenblik wordt het belang van het centrale stofzuigen in toenemende mate ingezien. In ongeveer 25% van de pomatig gebouwde eigen woningen wordt een centrale stofzuiginstallatie ingebouwd.

Deze voorziening is echter nog te weinig bekend bij poontwikkelaars en aannemers. Vandaar dat dergelijke installaties voorbehouden blijven aan hen die in eigen beheer woningen laten bouwen. Toch is een dergelijke installatie niet extreem duur. De Easyfrezz stofzuiginstallatie bestaande uit de stofzuiger, drie stofzuigcontacten en een compleet leidingsysteem, is al te leveren vanaf f. 1480 exclusief btw. Ze is gelijktijdig met andere installaties aan te leggen.

De inbouwdozen zijn 85 mm diep, waardoor ze zijn op te nemen in halfsteens wanden. Het installeren vergt ongeveer 12 manuren. De stofzuigers zijn te leveren met een motorvermogen van 1200 of 1500 Watt. De papieren stofzak kan 25 liter stof bevatten.

Insteken en stofzuigen maar.

Reageer op dit artikel