nieuws

Aanleg van Noord-Zuidlijn levert 10.000 banen op

bouwbreed Premium

De uitbreiding van het Amsterdamse metronet met de Noord-Zuidlijn leidt tot versterking van de economie en levert 10.000 banen op. Dat is de conclusie van een onderzoek dat de gemeente liet uitvoeren door de Stichting voor Economisch Onderzoek van de Universiteit van Amsterdam en het Bureau voor Economische Argumentatie van KPMG.

De aanleg van de metrolijn zelf en de daarmee gepaard gaande nieuwbouw en verbouw van kantoren is in de periode 1999 tot 2005 goed voor nog eens 850 banen. In het rapport zijn de ruimtelijk-economische effecten van de aanleg van de lijn per locatie onderzocht. De Noord-Zuidlijn is van groot belang voor de bedrijvigheid in de binnenstad en het gebied rond de luchthaven Schiphol.

De nieuwe metrolijn brengt ook Amsterdam-Noord dichter bij de rest van de stad aan de andere kant van het IJ. De bouw van woningen en kantoren in Noord krijgt door de nieuwe verbinding een nieuwe impuls.

Reageer op dit artikel