nieuws

Tommel zet straf op te laat ingediend of onvolledig sv-verslag

bouwbreed Premium

Gemeenten en provincies, die te laat zijn met hun verslag over de besteding van stadsvernieuwingsgelden of onvolledig zijn geweest, ke binnenkort rekenen op sancties.

Staatssecretaris Tommel heeft een wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd waarin wordt voorgesteld tekortschietende fondsbeheerders te straffen met opschorting van de uitbetaling van het geld, en onder bepaalde voorwaarden zelfs korting op de uitkering uit het stadsvernieuwingsfonds.

Sanctiemaatregelen waren al aangekondigd in een eerdere wijziging van de wet op de stads- en dorpsvernieuwing. Met hetzelfde wetsvoorstel beoogt Tommel de opheffing te regelen van de Coordinatiecommisie stadsvernieuwing en de Rijkscommissie voor de volkshuisvesting.

Beide commissies zijn volgens de bewindsman overbodig geworden: de een als gevolg van het einde van de rijksbetrokkenheid bij de stadsvernieuwing, de ander omdat gemeenten en provincies op een andere wijze beter met elkaar in overleg zijn getreden.

Reageer op dit artikel