nieuws

Seniorencomplex in herbouwde boerderij

bouwbreed Premium

Staatssecretaris van WVS Erica Terpstra opent woensdag 30 oktober de opnieuw opgebouwde ‘boerderij Bos’ in Galecop, gemeente Nieuwegein. In de boerderij, die oorspronkelijk ‘Vee en Bouwlust’ heet, maar in de volksmond naar de laatste eigenaar Bos wordt genoemd, is een uniek seniorencomplex ondergebracht. Achter en naast de boerderij, op de plaats van de stallen en de bijgebouwen, zijn 108 zelfstandige woningen gebouwd. De bewoners ke wanneer zij dat willen aan gezamenlijke activiteiten deelnemen.

Voor de verbouwing begon is drie maar brand uitgebroken, waardoor veel karakteristieke elementen van de boerderij verloren zijn gegaan. De boerderij is echter naar authentiek voorbeeld volledig opnieuw opgebouwd.

Reageer op dit artikel