nieuws

Seminar over reiniging van gevels met laserstralen

bouwbreed Premium

Tijdens de beurs Restoration wordt op 12 oktober in de RAI in Amsterdam een seminar gehouden over de reiniging van beelden en monumentale gevels met behulp van laserstralen. Tijdens de bijeenkomst, die is georganiseerd door het bedrijf Laserclean en de Universiteit Twente, wordt de werking van de techniek uitgelegd en wordt een presentatie gegeven van de mogelijkheden in de praktijk.

De uit Frankrijk afkomstige techniek maakt het mogelijk vuil van het steenoppervlak te verwijderen zonder dat de steen wordt aangetast. Laserclean heeft nu ruim twee jaar ervaring met de methode en denkt dat de techniek inmiddels in een stadium is gekomen dat toepassing in de monumentenwereld zeer goede mogelijkheden biedt.

Inlichtingen: Laserclean, Alphen aan den Rijn, telefoon 0172-477762.

Reageer op dit artikel