nieuws

’s Gravendeel moet voor Bos-variant zijn

bouwbreed Premium

De gemeente ‘s-Gravendeel moet zich sterk maken voor een HSL-variant waarbij de flitstrein de Hoeksche Waard links laat liggen, de zogenoemde Bos-variant. De gemeenteraad van ‘s-Gravendeel heeft het college van burgemeester en wethouders gedwongen het standpunt over de tracekeuze door de Hoeksche Waard te herzien.

In de door de Zoetermeerse ingenieur Willem Bos bedachte variant hoeft er een tunnel minder te worden aangelegd tussen Rotterdam en Noord-Brabant. De flitstrein volgt in zijn plan de Dordtse oever van de Dortsche Kil tussen de Moerdijkbrug en Zwijndrecht in plaats van met een tunnel onder de Dordtse Kil door te gaan.

Tot dusver heeft ‘s-Gravendeel, samen met de buurgemeenten Binnenmaas en Strijen gepleit voor het zoveel mogelijk ondertunnelen van van de HSL in de Hoeksche Waard.

Reageer op dit artikel