nieuws

Roermond aast op Roerdalen

bouwbreed Premium

De gemeente Roermond wil de hele gemeente Roerdalen aan haar gebied toevoegen. GS van Limburg willen de kerkdorpen Melick en Herkenbosch die nu bij Roerdalen horen aan de gemeente Ambt Montfort toekennen of zelfstandig laten. “Integrale fusie van Roerdalen en Roermond is om een groot aantal redenen aan te bevelen”, laten B en W van Roermond aan GS weten. B en W geven met de brief aan het provinciaal bestuur een schot voor de boeg voor het overleg dat eind oktober plaatsvindt over de herindelingsplannen.

Roermond stelt in zijn schrijven dat het toevoegen van Roerdalen van belang is voor het veilig stellen van de woningbouw in Roermond en het in een stellen van het natuurgebied Meinweg.

Roerdalen is faliekant tegen de Roermondse plannen.

Reageer op dit artikel