nieuws

Presentatie SVS van vakboek over oude schildertechnieken

bouwbreed Premium

Het Opleidingscentrum SVS presenteert tijdens de vakbeurs Restoration ’96 het vakboek ‘Oude schildertechnieken’, geschreven door J.H.P. Heesters. Dit boek is het vierde deel van een serie die in het teken staat van restauratieve en decoratieve schildertechnieken. Eerder verschenen al boeken over houtimitatie, marmerimitatie en vergulden. Het nieuwste boek besteedt onder meer aandacht aan technieken als glaceren, sjabloneren, wikkelen, doppen en kloppen, biezen trekken en patineren. Van elke techniek wordt uitgelegd waar hij wordt toegepast, welke materialen en gereedschappen nodig zijn en hoe het gewenste resultaat kan worden bereikt.

De demonstratie van oude schildertechnieken staat ook centraal op de gezamenlijke stand van het Opleidingscentrum SVS en de werkgeversorganisatie Fosag. Gerenommeerde restauratiebedrijven passen de technieken toe op onderdelen van een lopend restauratiepo.

De vakbeurs Restoration wordt van 10 tot en met 12 oktober gehouden in de Rai in Amsterdam.

Reageer op dit artikel