nieuws

PC cursus moet aannemers over drempel helpen

bouwbreed Premium

De Stichting Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf begint eind oktober een cursus om aannemers wegwijs te maken op de personal computer. De cursus is ook bedoeld voor aankomend kaderpersoneel.

Kleine aannemers zijn soms huiverig voor het invoeren van een gecomputeriseerde administratie. Wel beseffen ze dat ze over die drempel moeten. “Ze begrijpen heel goed dat de tijd dat je een begroting maakte achterop de sigarenkist voorbij is”, zegt J. Bijvank, cursusleider van de KOB.

“De grote bouwbedrijven zijn allemaal geautomatiseerd, daarvoor beschikken ze over aparte afdelingen met deskundig personeel. Van een kleine of middelgrote aannemer kan je dat niet verwachten; met deze cursus willen we hen een aantal basisvaardigheden leren over hoe de computer kan worden toegepast in het bouwproces.”

Ter afronding krijgen de cursisten een eindopdracht die is gekoppeld aan hun eigen bedrijf. De cursus wordt gegeven in Amsterdam, Breda, Doetinchem, Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Zwolle. De kosten bedragen f. 2175. Deelnemers moeten over een personal computer beschikken.

Voor meer informatie kunt u zich richten tot de KOB: 070-3286200.

Reageer op dit artikel