nieuws

Panlat-blitz machinale hulp

bouwbreed Premium

voor pannendekker

Met de Panlat-blitz-spijkermachine wordt het de dakdekker bij het maken van een pannendak een stuk gemakkelijker gemaakt. Dit pneumatisch apparaat is geschikt voor het volledig machinaal uitregelen, spijkeren en zagen van panlatten.

Bij zeer grote dakoppervlakken is met de machine een produktie haalbaar van 200 m2 per/uur. De panlat-blitz verwerkt latten met breedten van 30 tot 65 mm en spijkerlengten van 50 tot 100 mm. Het apparaat is een combinatie van instelframe voor latafstanden van 120 – 380 mm, pneumatisch gedreven zaagmachine en spijkerautomaat. Het geheel weegt ca. 20 kg.

Een alternatief voor de blitz is de Panlat-fix een machine eveneens geschikt voor het uitregelen en spijkeren van panlatten echter zonder afkortmogelijkheid. Ook dit apparaat wordt pneumatisch gevoed. De spijkerautomaat is in een enkele handbeweging van het instelframe te nemen, waardoor latten ook in moeilijke hoeken te bevestigen zijn. De magazijncapaciteit bedraagt 200 st spijkerkop oe 3,1 of 300 st. spijkers oe 2,5 – 2,8 mm. De te verwerken spijkerlengte bedraagt 65 – 90 mm.

Beide Mewi machines worden geimporteerd door Handelsmaatschappij Hoondert uit Kapelle.

Met Panlat-fix-combimachine van Mewi ke latten in een beweging uitgeregeld en bevestigd worden.

Reageer op dit artikel