nieuws

Overname Opstalan voor onbepaalde tijd vertraagd

bouwbreed Premium

Ballast Nedam uit Amstelveen heeft de aankooptransactie van Opstalan uit Oisterwijk nog niet rond. De jaaromzet van het bedrijf zou lager zijn dan oorspronkelijk was berekend en daarom biedt Ballast Nedam f. 70 miljoen voor het bedrijf. Dit is f. 5 miljoen minder dan oorspronkelijk werd geboden in een ‘letter of intend’.

Beide partijen ontkennen dat de onderhandelingen zijn vastgelopen. Wel geven ze toe dat de verkoop voor onbepaalde tijd is vertraagd.

In juni werd bekend gemaakt dat het familiebedrijf reeds was verkocht aan Ballast Nedam. Dit blijkt onjuist te zijn. Beide partijen geven volmondig toe dat de onderhandelingen over de overname niet zijn afgerond.

Financieel directeur Vermeer van Opstalan zegt dat er geen enkele reden tot ongerustheid is. Ingewijden beweren echter dat Opstalan een kort geding tegen Ballast Nedam wil aanspannen. W. Meijer van Ballast Nedam wil ook geen informatie geven over de stand van zaken. “Een broedende kip moet je niet storen”, aldus Meijer.

Opstalan is producent van dakconstructies met een jaaromzet van f. 80 miljoen. Eerder sloot het bedrijf vestigingen in het Belgische Hoogstraten en Wijchen. Dit kwam door de slechte resultaten in de productie van prefab-daken en gevels. De Belgische fabrieken waren niet rendabel. Tientallen mensen moesten worden ontslagen. Bij het bedrijf werken nu nog circa 160 mensen. Een eventuele overname zou voor hen geen gevolgen hebben.

‘Geen ja en geen nee’

In kringen van aannemers circuleert het gerucht dat de voormalig directeur Marketing en Verkoop van Opstalan achter de rug van de directeur/eigenaar om Ballast Nedam heeft geinformeerd over de lagere bedrijfsresultaten. Hierop zou hij op staande voet zijn ontslagen.

Financieel directeur Vermeer van Opstalan bevestigt dat de betrokken marketing directeur niet meer voor het bedrijf werkt.

De vraag of hij ontslagen is in verband met perikelen rond de overname van het bedrijf beantwoord hij met: “Daarop zeg ik geen ja en geen nee.”

De ex-directeur Marketing en Verkoop was voor commentaar niet bereikbaar.

Reageer op dit artikel