nieuws

Noordzeekanaal op prioriteitenlijst

bouwbreed Premium

Projecten die verband houden met de uitbreiding van de Amsterdamse haven en het gebied rond het Noordzeekanaal komen op een prioriteitenlijst. VVD-gedeputeerde H.S. de Boer van Noord-Holland wil die lijst eind november presenteren.

Op de prioriteitenlijst komen circa 100 poen. De lijst wordt samengesteld door een pobureau dat onder leiding staat van een medewerker van het Gemeentelijk Havenbedrijf in Amsterdam. Het gebied wordt onder meer uitgebreid met een nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Ook moeten verschillende bedrijventerreinen worden aangelegd. In totaal is met de uitvoering van de plannen een bedrag van f. 4 miljard gemoeid. De zeesluis bij IJmuiden slokt het meeste geld op. Hiermee is een bedrag tussen f. 400 en f. 900 miljoen gemoeid, afhankelijk van de omvang van de zeesluis.

Reageer op dit artikel