nieuws

Nieuwe Mitsubishi L200 pick-up begin volgend jaar leverbaar

bouwbreed Premium

De type-aanduiding L200 is hetzelfde maar voor de rest is de nieuwe Mitsubishi pick-up een geheel nieuwe verschijning met moderne techniek. Daarnaast is moderne afgeronde vormgeving opvallend terwijl het interieur nauwelijks onderdoet voor dat van een personenauto.

Met de nieuwe L200 meent Mitsubishi zijn marktaandeel in het segment van de pick-ups beneden de een ton te ke vergroten. Om dit te ke bewerkstelligen wordt een zo groot mogelijke varieteit op de markt gezet, zowel voor particulier als voor zakelijk gebruik of recreatiedoeleinden.

Er worden modellen met ‘single cab’, ‘Club Cab’ en ‘Double Cab’ leverbaar. In vrijwel alle gevallen kan worden gekozen uit 2WD achterwielaandrijving of vierwielaandrijving. De ‘Double Cab’ 4WD is voorzien van extra uitrustingsstukken voor verhoogd recreatief plezier.

Motoren

Dankzij de royaal uitgevoerde en sterke dubbelwandige laadbak met aan de achterkant een brede klep is deze pick-up ook als bedrijfswagen goed te gebruiken. De bak kan worden geleverd met polyester huif.

De in de nieuwe L200-serie aangeboden motoren beschikken over voldoende ‘power’ om bij een laag brandstofverbruik zware ladingen te transporteren. Het betreft hier twee dieselmotoren, die te opzichte van de huidige krachtbronnen tot verbeterde prestaties komen door de nieuw ontworpen verbrandingskamers. De 2,5 liter dieselmotor is goed voor een vermogen van 55 kW (75 pk) en een koppel van 150 Nm bij 2.500 omw/min. De turbodieselmotor met dezelfde inhoud, resp. 73 kW (99 pk) en 240 Nm bij 2.000 omw/min.

De 4WD-versies in de nieuwe L200-serie zijn voor een maximale trekkracht uitgerust met een hoge en lage gearing, een sperdifferentieel en automatische vrijloopnaven. Mede door de krachtige motoren en de sterke wielophanging (dubbel wishbone voor en stijve bladveren achter) is het ook goed rijden en manoeuvreren buiten de gebaande wegen. Daartoe leveren de korte draaicirkel, de grote wendbaarheid en de standaard stuurbekrachtiging een belangrijke bijdrage.

De nieuwe Mitsubishi L200 zal vanaf begin 1997 leverbaar zijn.

Met de nieuwe L200 serie tracht Mitsubishi zijn marktaandeel in het segment van de pick-ups beneden de een ton te vergroten.

Reageer op dit artikel