nieuws

Mobiele kaakbreker Mobicat goed voor 150 ton/uur

bouwbreed Premium

Kleemann Reiner heeft tijdens de Steinexpo 96 een nieuwe mobiele kaakbreker geintroduceerd. Deze Mobicat MC 92 R is goed voor een uurproduktie van 150 ton.

De Steinexpo begint meer en meer een positie in te nemen in de markt van verwerking en recycling van steenachtige materialen die vergelijkbaar is met de drie-jaarlijkse Bauma te Munchen waar het bouwmaterieel in zijn algemeenheid betreft.

Op de laatste Steinexpo, die werd gehouden in het Duitse Homberg/Nieder-Ofleiden toonden rond 300 exposanten hun materieel. Deze beurs trok 6200 belangstellenden uit het vak waaronder ruim 10% uit het buitenland. Tijdens de demonstraties werden op het 190.000 m2 grote terrein 3.500 ton bouwafval, 15.000 basalt, 2.500 ton gewapend beton, 1.600 ton slakken en 1.600 ton te recyclen asfalt verwerkt.

Mobicat

De bekende fabrikant van breek-installaties Kleemann Reiner toonde een primeur in de vorm van de Mobicat MC 92 R een rupsmobiele kaakbreker die, afhankelijk van het aangeboden materiaal tot een uurproduktie kan komen van 150 ton.

Kenmerk van deze kaakbreker is zijn mobiliteit. Na het op/inklappen van trechterwand en uitstortband kan de Mobicat direct getransporteerd worden terwijl voor de mobiliteit op de bouwplaats zijn rupsonderstel ter beschikking staat.

De op afstand bedienbare breekinstallatie wordt geheel elektrisch aangedreven. Hiertoe staat een dieselmotor beschikbaar met een vermogen van 92 kW die gekoppeld is aan een generator van 175 kVA. De stroomvoorziening is sterk geluidgedempt hetgeen deze kaakbreker geschikt maakt voor inzet in de bebouwde omgeving.

De breker is uitgerust met een vultrechter met een inhoud van 3,5 m3. De breker kan puin verwerken tot een afmeting van 940 x 500 mm. De transportband heeft een breedte van 80 cm en een lengte van acht meter.

Een van de blikvangers op de Steinexpo 96 was de mobiele kaakbreker Mobicat MC 92 R van fabrikant Kleemann Reiner, die een uurproduktie heeft van maximaal 150 ton puin.

De laatste Steinexpo werd gehouden in een basaltgroeve in het Duitse Homberg/Nieder-Ofleiden.

Reageer op dit artikel