nieuws

Minder hardrijders bij werk aan wegen

bouwbreed Premium

Het aantal automobilisten dat bij wegwerkzaamheden te hard rijdt, is afgenomen. Dat blijkt uit controles die het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) de afgelopen twee weken heeft gehouden op zo’n tien locaties waar aan de weg wordt gewerkt.

De verkeerspolitie controleerde ruim 125.000 voertuigen. Minder dan 10 procent van de gecontroleerde automobilisten reed te hard, zo heeft de KLPD bekendgemaakt. Bij metingen in mei reed nog 20 tot 25 procent harder dan de voorgeschreven snelheid.

Een nieuw signaleringssysteem, dat afgelopen week op de A28 bij het werkvak ter hoogte van Putten werd gebruikt, heeft volgens de politie een positief effect gehad. Bij dit systeem krijgen snelheidsovertreders openlijk met hun rijgedrag te maken doordat hun kenteken met de gemeten snelheid direct verschijnt op een lichtkrantwagen in de berm. Ter plekke reden minder mensen te hard. De proef met de lichtkrant wordt vanaf zaterdag voortgezet op de A12 bij Bunnik, waar een snelheidslimiet geldt van 100 kilometer per uur. De proef duurt tot 1 december.

Reageer op dit artikel