nieuws

Koridon: “Ik wil het wel eens meemaken om bij zo’n bedrijf te werken”

bouwbreed

Drs. M.B.M. Koridon (33) is benoemd tot directeur financiele zaken van Asea Brown Boveri BV in Rotterdam. Hij volgt in deze functie drs. D.A.M. van der Kroft op, die inmiddels een functie elders heeft aanvaard. Voor zijn indiensttreding bij ABB was Koridon financieel directeur bij de Nederlandse Credietverzekering Maatschappij NV. Daarvoor zat hij bij KPMG.

“Voor dit bedrijf heb ik een jaar in Los Angeles gezeten. Daarna ging ik naar de NCM. ABB is een van de beste ondernemingen ter wereld, zo is onlangs weer uit onderzoek gebleken. Ik wil het wel eens meemaken om bij zo’n bedrijf te ke werken. Er is namelijk geen grotere uitdaging dan een goed gestroomlijnde organisatie nog verder te verbeteren. Dat is veel moeilijker dan te werken in een bedrijf waar nog het nodige aan schort”.

ABB, zo vertelt Koridon, is gevestigd in vrijwel alle landen ter wereld. Voorlopig zal hij echter in Nederland blijven. “Ik ben hier net drie weken in dienst. Ik heb dus geen idee van de toekomst”. Naast zijn ambities op het professionele vlak is Koridon ook een fanatiek sporter. “Ik golf, tennis, squash en loop hard. Hoewel ik niet zo heel veel tijd heb voor sport vind ik het heel belangrijk om fit te blijven. Vandaar.”

Reageer op dit artikel