nieuws

Knikkeren

bouwbreed Premium

Minister De Boer is waarschijnlijk onder een ongelukkig gesternte geboren. Wat ze ook aanpakt, het blijft modderen. Nooit komt ze met een voorstel waarbij iedereen van harte ‘Eureka’ roept.

Ze stelde – om de milieulobby tegemoet te komen – voor om de HSL onder (een uithoek van) het Groene Hart door te leiden en wat is het gevolg: een verder verdeelde Kamer dan op dit moment is nauwelijks voor te stellen.

Ze nam het ferme standpunt in om de Grote Polder in de Leidse regio niet te bebouwen, maar ze durfde het niet aan daarbij een even ferm standpunt tegen de minister van Defensie in te nemen om het spaarzaam bevlogen vliegveld Valkenburg dan voor de woningbouw vrij te maken. Wat is het gevolg: ze wordt door haar eigen partijgenoten in het Leidse openlijk verwenst.

Het vliegveld Maastricht-Aken, bij Beek in Zuid-Limburg is een ander aansprekend voorbeeld van beleid dat niet kan bekoren.

Er zijn tot nu toe vrijwel alleen maar doffe stuiters uit de knikkerzak van mevrouw De Boer gekomen. Volgens de lijst, die men op VROM deze zomer heeft gemaakt, van punten waarmee het duo De Boer – Tommel zich tot aan de verkiezingen wil profileren, zouden er in die zak nog wel enkele glimmende verrassingen ke zitten.

Maar dan moet ze niet toe staan dat de premier die exemplaren er uit vist, zoals nu bij de Tweede Nationale Luchthaven. Je zou welhaast nog medelijden met haar krijgen en haar aanmoedigen om met de knikkerzak te slaan.

Reageer op dit artikel