nieuws

Kantelende tafelkist: een dode en vier gewonden

bouwbreed

Bij de bouw van een van de grootste fly-overs in ons land voor het nieuwe verkeersknooppunt Ridderster bij Rotterdam is gisterochtend een werknemer om het leven gekomen en zijn vier van zijn collega’s gewond geraakt. Een van hen is er ernstig aan toe. Het ongeval gebeurde omstreeks 9.20 uur in de richting van de Van Brienenoordbrug, ter hoogte van de plaats waar de A15 overloopt in de A16.

Het omgekomen slachtoffer is afkomstig uit Woudrichem en was in dienst bij Vermeer Beton- en Waterbouw uit Hoofddorp. Samen met vier collega’s was hij bovenop de pijler aan het werk. De mannen maakten een val van ongeveer vijftien meter en raakten bedolven onder stukken beton en staal. De zwaargewonde werknemer heeft vermoedelijk een heupfractuur opgelopen. De drie lichtgewonden kwamen er vanaf met hoofdwonden, een gebroken been en een gebroken arm.

De vijf getroffen werknemers werkten in opdracht van een bouwcombinatie, waarin behalve Vermeer uit Hoofddorp BAM Infrabouw uit Bunnik zit. De slachtoffers waren aan het werk op de kolomkop, die bovenop de klaarstaande pijler werd aangebracht. “Door nog bekende oorzaak is de tafelkist gekanteld, waarin beton wordt gestort”, zegt directeur N. de Vries. “De bekisting was al eerder gebruikt en is ontworpen voor meervoudige betonstort. De oorzaak van het ongeval moet vooralsnog in drie richtingen worden gezocht. Het kan gaan om een fout in de berekening, de constructie of de uitvoering. Samen met de politie en de Arbeidsinspectie zal de bouwcombinatie de oorzaak onderzoeken.”

Een deel van de gekantelde tafelkist ligt nog op de pijler, het andere deel ligt aan de voet ervan.Foto: Ries Wendel de Joode

Reageer op dit artikel