nieuws

Kanaalplaatvloer krijgt Viba-predikaat

bouwbreed Premium

De Vereniging Integrale Bio-ecologische Architectuur (Viba) te ‘s-Hertogenbosch heeft het Viba-predikaat verleend aan een bepaald type kanaalplaatvloer. Dat werd bekend tijdens het congres ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Viba. Het goedgekeurde product is de 11-kanaals plaatvloer van VBI te Huissen, bestemd voor de woningbouw. Het predikaat houdt in, dat de vloer aantoonbaar goede kwaliteiten heeft op het gebied van milieu en gezondheid. De kanaalplaatvloer is daarmee toegelaten tot de permanente expositie van Viba-Expo en komt in aanmerking voor opname in het handboek Duurzame Bouwproducten.

Directeur Cohen van VBI benadrukt, dat het predikaat alleen geldt voor de 11-kanaals plaatvloer voor de woningbouw en niet voor de andere vloertypen van VBI. “Bij de beoordeling heeft het proces van recycling een grote rol gespeeld. Bij de productie blijven geen resten over. Het afvalstaal gaat terug naar Hoogovens en het afvalbeton wordt opnieuw gebruikt. Alleen door zulke maatregelen kon aan de strenge eisen van de Viba-toetsing worden voldaan”, aldus Cohen. Onmiddellijk na het bekend worden van de goedkeuring heeft VBI een exemplaar van de 11-kanaals plaatvloer aan de permanente Viba-expositie toegevoegd.

Reageer op dit artikel