nieuws

Intercity botst bij Naarden op hoogwerker

bouwbreed Premium

De intercity trein Enschede – Amsterdam is dinsdagmiddag bij Naarden tegen een hoogwerker gebotst. Daarbij zijn de twee inzittenden van de machine om het leven gekomen.

Het ongeluk gebeurde op het moment dat de hoogwerker, eigendom van Pilkes BV uit Purmerend, de met halve bomen beveiligde spoorwegovergang passeerde. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de motor van de hoogwerker moet zijn uitgevallen toen de werkgondel, van waaruit de machine werd bestuurd, zich juist boven de rails bevond.

De slachtoffers zijn de 46-jarige N. Zuurhout uit Huissen en de 26-jarige J. Mauritz uit Naarden, beide in dienst van de gemeente Naarden. De mannen waren bezig met snoeiwerkzaamheden. Het treinverkeer raakte bijna twee uur gestremd. Volgens de politie van Naarden zou voor zover thans is ke worden vastgesteld, hier spraken van domme pech.

Reageer op dit artikel