nieuws

Heraflax vlasisolatie milieuvriendelijk

bouwbreed Premium

In aansluiting op de isolatie van schapenwol, Herawool, heeft Heraklith nu Heraflax op de markt gebracht. Dit is thermische en akoestische isolatie gemaakt van vlas. Heraflax heeft een warmtegeleidingscoefficient (lambda) van 0,40 W/m.K. Bij een overeenkomende vezeldichtheid van minerale wol heeft de vlasisolatie, volgens de fabrikant Heraklith GmbH te Simbach/Inn in Duitsland, dezelfde akoestische eigenschappen. Echter evenals andere cellulose vezels is vlas licht ontvlambaar. Daarom wordt het met ammoniumfosfaat geimpregneerd, waardoor het voldoet aan de ‘Baustoffklasse’ B2 volgens Din 4102. Evenals schapenwol heeft Heraflax vochtregulerende eigenschappen. Het neemt gemakkelijk vocht op maar geeft het ook even vlot weer af. Door de behandeling met ammoniumfosfaat is het materiaal tevens volkomen resistent tegen schimmelvorming.

De vlasisolatie is door zijn lichte gewicht gemakkelijk te verwerken en geeft geen huidirritatie. De isolatie wordt geleverd in dikten van 20-160 mm en in breedten van 600-1000 mm. Ze is op rol en in plaatvorm te leveren. Heraklith wordt in Nederland vertegenwoordigd door Heraklith Nederland BV te Bussum. De isolatie is overal in de bouw toe te passen, waar de bekende minerale wol-isolatie wordt toegepast, hoewel er met grotere dikten moet worden gewerkt om dezelfde thermische isolatie te verkrijgen.

Reageer op dit artikel