nieuws

Handenwaswater gaat wc Neeltje Jans doorspoelen

bouwbreed

Toiletten in het toekomstige Waterpaviljoen op Neeltje Jans worden doorgespoeld met het water waarmee bezoekers hun handen hebben gewassen. Exploitant Delta-Expo van de attracties op het voormalig werkeiland heeft een adviesbureau gevraagd een aantal typen van dit soort waterbesparende voorzieningen te ontwerpen.

Delta-Expo trekt hiervoor ruim f. 45.000 uit. Gedeputeerde Staten van Zeeland willen daar f. 15.000 aan bijdragen. Delta-Expo verwacht bij een jaarlijks bezoekersaantal van 400.000 een flinke besparing op het spoelwater. Het Waterpaviljoen opent 1 april volgend jaar de deuren. Het honderd meter lange glimmend zwarte uiterlijk van het paviljoen moet associaties oproepen met een gestrande walvis wiens kop boven de Oosterschelde hangt. Binnen ke bezoekers water in al haar vormen voelen, ruiken, horen en zien.

Reageer op dit artikel