nieuws

Grootste winkelcentrum in Nederland open

bouwbreed Premium

Voor circa f. 290 miljoen gulden is Rotterdam een van de grootste winkelconcentraties in Europa rijker. Alexandrium I, II en III, een po van de MAB Groep uit Den Haag, is met de opening vandaag – de foto toont het kunstwerk – van het derde deel 115.000 m2 groot.

Als de verbindingen tussen de drie onderdelen is afgebouwd heeft het winkelcomplex een omvang van 135.000 m2. De architect was Fons Verheijen, die samen met MAB het po won vanwege onder andere de stedenbouwkundige aanpak. Verheijen, gisteren op de opening: “De grote meubelcentra die tot nu toe zijn gebouwd, zijn vierkante dozen, ergens in een weiland in een buitenwijk met een grote asfaltruimte er omheen als parkeerruimte. Alexandrium breekt met deze aanpak. Door plaatsing nabij het station en het oude winkelcentrum Oosterhof vormt het gehele Alexandrium een nieuw centrumgebied.”

Reageer op dit artikel