nieuws

Geen nieuwe beton-fabrieken in deel-staat Brandenburg

bouwbreed Premium

In de Duitse deelstaat Brandenburg wordt geen ondersteuning meer gegeven voor de bouw van nieuwe prefab betonfabrieken. Dat zei dr. B. Dreher, minister van economie, middenstand en technologie van Brandenburg, tijdens de jaarvergadering van het Bundesverband Deutsche Beton- und Fertigteilindustrie e.V. (BDB) en de Bund Guteschutz Beton- und Stahlbetonfertigteile e.V. (BGB). De bijeenkomst vond plaats te Cottbus in oostelijk Duitsland.

De overcapaciteit die in de jaren na de aansluiting van Oost-Duitsland is ontstaan, levert problemen op. Bovendien wordt steeds meer prefab beton uit Oost-Europese landen geimporteerd. De concurrentie is niet alleen hevig op het gebied van beton. “Het aandeel van de bouw in de groei van de economie moet worden verkleind en op die manier langzaam worden gestabiliseerd”, aldus Dreher.

“De bouw hoeft niet in elkaar te storten, maar zal minder snel groeien dan andere takken van industrie.” Toch ziet de betonindustrie haar toekomst positief tegemoet, stelde dipl.ing. R. Werle, voorzitter van de BDB. Door prefabricage is het mogelijk de bouw beter te organiseren en de productiviteit te verhogen. Daardoor kan de prefab betonindustrie de concurrentie met andere branches in de bouw aan.

Reageer op dit artikel