nieuws

Duyncroft pakt Hillen en Roosen terug

bouwbreed Premium

Projectontwikkelaar Duyncroft heeft beslag laten leggen op alle rekeningen van aannemer Hillen en Roosen (H en R). Twee weken geleden had H en R al beslag laten leggen op de rekeningen van Duyncroft.

De advocaat van Duyncroft eist van de aannemer een bedrag van circa f. 3 miljoen. Het betreft vorderingen, schades en kortingen. Daarnaast heeft de projectontwikkelaar veel externe onderzoeken laten uitvoeren om aan te tonen dat H en R slecht werk heeft geleverd. De kosten van de onderzoeken verhaalt men nu op de Nederlandse bouwdochter van Philipp Holzmann. Volgens de eigenaar van Duyncroft, W. Hagens, is f. 50.000 toe te schrijven aan het feit dat men weer onterecht de toegang tot de bouwplaats was ontzegd. In een eerdere rechtszaak had de president van de Amsterdamse rechtbank dat verboden.

Saillant detail is dat de algemeen directeur van Hillen en Roosen, Klein Haneveld, gisterenavond de kopers van de appartementen in een Van der Valk restaurant in Haarlem heeft geinformeerd. De kopers zijn furieus over de wijze hoe zij door de advocaten van Hillen en Roosen in de tang zijn genomen.

Reageer op dit artikel