nieuws

‘Duitse’ midi-Furukawa’s (nog) niet naar Nederland

bouwbreed Premium

Van het Japanse merk Furukawa werden op de afgelopen Nordbau een viertal nieuwe midi-graafmachines getoond. Deze ‘Duitse’ Furukawa’s, in de gewichtsklasse van 7,4 tot 10,8 ton zullen echter voorlopig nog niet in Nederland op de markt komen daar de Nederlandse importeur Van Gemert valt onder de Franse tak van dit Japanse bedrijf.

Degene die deze hydraulische graafmachines voor het eerst ziet zal mogelijk. Dat is niet vreemd indien men weet dat deze machines gebouwd worden door de Italiaanse producent Macmoter AG uit Modogliana. Deze fabrikant bouwt voor bijvoorbeeld Hanix vrijwel exact dezelfde mobiele graafmachines. De onderlinge verschillen zullen als gevolg van de specificaties van de opdrachtgever wel enigszins verschillen maar erg veel is dit niet.

De nieuwe serie Furukawa’s bestaat uit vier modellen: de W 704 met een eigen gewicht van 4,6 ton; de W 708 met een eigen gewicht van 7,4 ton; de W 710 met een eigen gewicht van 9,2 ton en de W 712 die 10,9 ton weegt.

De graafmachines zijn uitgerust met zuinige Perkins dieselmotoren met vermogens van respectievelijk 32, 51, 51 en 66 kW.

Prestaties

De graafdiepten van deze mobiele machines waarvan de kleinste op enkel- en de drie anderen op dubbellucht staan bedraagt resp. 3.000, 3.630, 3.780 en 3.930 mm. De loshoogten zijn 4.000, 5.550. 6.150 en 6.270 mm. Standaard zijn bakken gemonteerd met een inhoud van 125, 200, 250 en 350 liter.

De machines worden over de vier wielen aangedreven en zijn uitgerust met knikbesturing. Opvallend aan de machines is de grote bereikbaarheid van de controle- en servicepunten. Met name de cabine kan ver zijwaarts worden weggeklapt waardoor het hydraulisch systeem direct toegankelijk wordt.

Vooralsnog is deze lijn mobiele midi-graafmachines niet in Nederland verkrijgbaar volgens Furukawa-importeur Van Gemert.

Frankrijk

De contacten van de Nederlandse importeur lopen via de Furukawa-organisatie in Frankrijk. Deze organisatie kan afhankelijk opereren van zusterorganisaties zoals Furukawa-Duitsland.

De nieuwe serie mobiele midi-graafmachines van Furukawa worden vooralsnog alleen in Duitsland op de markt gebracht.

Reageer op dit artikel