nieuws

Dordrecht mag bibliotheek bouwen

bouwbreed

Rechter P. Boukema van de Raad van State in Den Haag heeft vrijdag een opmerkelijke uitspraak gedaan die voor Dordrecht grote gevolgen heeft. Hij heeft namelijk de bouwvergunning doen herleven van de aan de Nolensweg geplande bibliotheek.

De bouwvergunning was een paar maanden terug op verzoek van omwonenden vernietigd door een van de bestuursrechters van de rechtbank in Dordrecht. Het gemeentebestuur ging samen met onder meer de Dordtse Adviesraad voor gehandicapten in hoger beroep bij rechter Boukema van de Raad van State. Die actie is succesvol gebleken.

Boukema zal zijn uitspraak binnen twee weken schriftelijk motiveren. In elk geval kan de nieuwbouw aan de Nolensweg nu spoedig van start gaan. Volgens de omwonenden zou de nieuwbouw te massaal worden.

Reageer op dit artikel