nieuws

Debru verlegt werk naar grotere hoogte

bouwbreed Premium

Door Simon-importeur Spreeuwenberg BV uit Zwartewaal werd op de Apex ’96, de beurs van access materieel, die afgelopen week in het MECC te Maastricht voor het eerst werd gehouden, met Debru Hoogwerk BV uit Musselkanaal even het glas geheven. Het decor voor dit kleine feestelijke gebeuren vormde een telescoop hoogwerker op DAF chassis die op de beurs officicieel aan Debru werd overgedragen.

Een drankje hoorde er bij, zo vond men bij Spreeuwenberg. Het gebeurt niet alle dagen dat een hoogwerker van deze grootte wordt gekocht. Debru BV, van huis uit een glazenwassersbedrijf, dat veel opdrachten krijgt voor reinigingswerkzaamheden aan ramen en gevels van hoge utiliteitsgebouwen, zegt voldoende emplooi te zien voor deze speciale machine. Vooral de keuze voor een bedrijfswagenchassis onder kenteken als dragermachine voor de Simon Cella VT400 hoogwerker, maakt de machine snel inzetbaar en rendabel ook op kortstondige poen. Debru ontkent niet dat door de strengere eisen ten aanzien van het gebruik van ladders, onderhouds-, reinigings- en glazenwassersbedrijven ook gedwongen worden te investeren in materieel.

Debru koos als onderwagen een DAF 2300 drie-asser met gestuurde achteras. Dankzij de extra stuuras achter is de machine kort langs de gevel te manoeuvreren en vormen korte draaicirkels zoals de moderne verkeersrotondes geen probleem De opgebouwde Simon VT 400 hoogwerker biedt een werkvloerhoogte van 38,5 meter. Het 900 mm brede werkplatform is hydraulisch uitschuifbaar tot een maximum lengte van 3,5 meter. Met een eveneens hydraulisch aangedreven zwenkmechanisme is de kooi ten opzichte van de giek zowel naar links als rechts over 80 gr. te draaien. Een elektro-hydraulisch zelfnivelleringssysteem draagt zorg voor een continue waterpasopstelling van het werkplatvorm. Ook bij niet volledig parallel aan de gevel opgestelde machine is de kooi evenwijdig aan de gevel te draaien of zonodig in elke gewenste werkpositie te brengen. Elektrische aansluiting bieden de mogelijkheid voor voeding van gereedschappen.

Reageer op dit artikel