nieuws

Circuit Zandvoort mag niet uitbreiden

bouwbreed Premium

Het auto- en motorcircuit Zandvoort mag definitief niet uitbreiden. Dat heeft de Raad van State maandag bekendgemaakt. De aanleg van een off-road parkoers en de mogelijkheid Formule I-races te houden is daardoor niet meer mogelijk.

Tevens moet de stichting Exploitatie circuit park Zandvoort een groot aantal milieumaatregelen nemen. Alle plekken die vervuiling ke veroorzaken, moeten straks voorzien zijn van vloeistofdichte vloeren, terwijl er voor afval (zoals autobanden en afgewerkte olie) dichte containers moeten komen. Het racecircuit krijgt een half jaar de tijd om aan alle milieu-eisen te voldoen.

Zandvoort ligt in waterwingebied, waardoor een speciale ontheffing van de provincie Noord-Holland nodig is. Tegen deze vergunning zijn bezwaren ingediend door de stichting Duinbehoud, die vreest voor vervuiling van de omgeving. Deze bezwaren zijn nu afgewezen, volgens de Raad van State is de

Reageer op dit artikel