nieuws

Cappelle zet ambtenaren op zijspoor

bouwbreed Premium

Enkele tientallen ambtenaren in Capelle aan den IJssel die belast zijn met bouwzaken mogen geen belangrijke beslissingen meer nemen. Telefoontjes van poontwikkelaars, aannemers en relaties komen niet meer bij hen binnen. Het werk dat samenhangt met bouwpoen wordt uitbesteed aan externe bureaus.

Dat heeft het Capelse gemeentebestuur besloten. De betrokken ambtenaren en de gemeenteraad zijn de afgelopen dagen hiervan op de hoogte gesteld. De betrokken wethouders en twee directeuren van gemeentelijke diensten hebben de taken van de ambtenaren tijdelijk overgenomen. De maatregelen zijn nodig om de cultuur van de ambtenaren te verbeteren. Uit een inventarisatie van de diensten Gemeentewerken en Bestuurszaken bleek dat de ambtenaren onvolledige en onbetrouwbare informatie verspreidden en dat zij weinig flexibel werkten. Bovendien bleek dat zij opdrachten niet altijd uitvoerden.

De groeigemeente wordt al jaren geplaagd door problemen rond de vele bouwpoen. Het Grondbedrijf kampte met een tekort van f. 111 miljoen dat inmiddels is teruggebracht tot f. 16 miljoen.

Reageer op dit artikel