nieuws

Canadees systeem moet aanblik asfalt vriendelijk maken

bouwbreed Premium

De Zadelstraat in Utrecht krijgt een nieuwe asfaltlaag die met behulp van een speciale methode het uiterlijk krijgt van een bestrating. Met het ‘StreetPrint’-systeem wordt met behulp van stalen matten het bestratingspatroon in het nog warme asfalt aangebracht. Daarna wordt een conserverende coating aangebracht.

De nieuwe asfaltlaag wordt aangebracht door Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS).

Dit wegenbouwbedrijf is op verzoek van de gemeente met de gepatenteerde methode gekomen. Deze voldeed aan de esthetische eisen van de gemeente voor het uiterlijk van asfalt in een verblijfsgebied in een historische omgeving.

StreetPrint is afkomstig uit Canada en sinds kort in Europa geintroduceerd. Het is de eerst maal dat dit systeem in Nederland wordt toegepast.

Reageer op dit artikel