nieuws

Britten mogen weer bruggen naspannen

bouwbreed

De Britten mogen weer nagespannen betonnen bruggen bouwen. Dat werd in 1992 door de ‘Highways Agency’ verboden, na een aantal ongevallen zoals het bezwijken van de Ynas-Y-Gwas brug in Wales in 1985.

Construction News meldt dat er nieuwe procedures, meetinstrumenten en een speciale opleiding zijn ontwikkeld. Zij zijn het resultaat van een vier jaar lang durend onderzoek, dat meer dan f 10.000 heeft gekost.

De Britse Betonvereniging, ‘The Concrete Society’, heeft een rapport uitgegeven waarin de nieuwe richtlijnen voor het ontwerpen en uitvoeren van nagespannen bruggen staan beschreven. Er is ook een instrument ontwikkeld waarmee kan worden vastgesteld of de kokers, waarin de naspankabels worden aangebracht, goed zijn gevuld met grout.

Reageer op dit artikel