nieuws

Bouwbond CNV breidt service aan leden uit

bouwbreed Premium

De hout- en bouwbond CNV gaat de vraag van zijn leden naar individuele (rechts)bijstand in de prive-sfeer honoreren. Samen met de Industrie- en Voedingsbond van deze vakcentrale zal dat vanaf 1 januari , het geval zijn.

De beide bonden ontkennen ten sterkste dat dit nieuwe initiatief is ingegeven doordat het ledenbestand een daling zou ondergaan. Het tegendeel is waar. De Industriebond kent nog altijd een jaarlijkse groei van 2% en telt nu 65.000 leden, de bouwbond CNV groeit jaarlijks met 3 a 4 % en heeft nu 48.000 leden.

De rechtshulp in de prive-sfeer kan door de samenwerking die nu is verkregen tegen een geringe contributieverhoging worden gerealiseerd. De bouwbond hoeft er de contributie de eerstkomende vijf jaar met niet meer dan f. 0,50 per maand per jaar voor te verhogen. Als de individuele rechtshulp niet collectief zou ke worden gefinancierd, zou het lid dat er gebruik van wenste te maken zo’n f. 95 per jaar moeten betalen.

Het nieuwe rechtenpakket wordt onder de naam CNV Rechtshulp Plus naar de leden geadverteerd. Onder deze noemer wordt advies gegeven bij conflicten over huur, onroerend goed, verkeersschade, verzekeringszaken, studiefinanciering, medische kwesties, consumenten- en familierecht.

De leden ke bij de eigen bond om hulp in deze kwesties verzoeken. De rechtshulp zelf wordt centraal ondergebracht bij de vakcentrale. Niet is uitgesloten dat nog meer CNV-bonden in de marktsector zich bij dit nieuwe initiatief zullen aansluiten.

Financiele adviezen

De bouwbond CNV is met ingang van vandaag zelf nog een financieel adviesbureau voor zijn leden begonnen. Deze ke zich laten informeren over verzekeringen, hypotheken, afkoopsommen, lijfrentes en andere spaarvormen etc.

Dit adviespakket wordt de leden gratis aangeboden. Een en ander is ingegeven door het feit dat steeds meer bouwvakkers niet langer uit principe lid van een vakbond blijken te willen worden, maar zich slechts aanmelden als ze menen dat de voordelen van een lidmaatschap de kosten overstijgen.

Reageer op dit artikel