nieuws

Baggeren in Maassluis

bouwbreed Premium

Bagger- en aannemingsbedrijf Van der Kamp uit Zwolle is begonnen met baggerwerk in de haven van Maassluis. Voor ruim f. 300.000 wordt in zo’n vier weken een hoeveelheid van 16.000 kubieke meter weggehaald. Het baggeren is nodig om de diepte in de buiten- en binnenhaven weer op peil te krijgen. Van der Kamp heeft voor het werk in de buitenhaven de sleephopper IJsseldelta ingezet.

Ook wordt gebruik gemaakt van een zogenoemde bodemegalisator, gemonteerd op een sleepboot. De IJsseldelta kan niet ‘stijf langs de kade’ baggeren. Daarom wordt met behulp van een snijblad de grond tot de vereiste diepte weggehaald. Die ontgraven grond wordt naar het midden van de haven geschoven. Daar kan de IJsseldelta het wel opbaggeren.

In de binnenhaven moeten ‘wat bultjes’ worden weggehaald. Dat wordt gedaan door een grijperkraan. De grond wordt in bakken geladen en gelost in de Slufter.

Foto: Hans Straub

Reageer op dit artikel