nieuws

Archeon verkoopt grond voor woningbouw

bouwbreed Premium

Het themapark Archeon in Alpen aan den Rijn gaat ten behoeve van haar doorstartplan onder meer over tot verkoop van een groot gedeelte van de 62 hectare grond voor woningbouw. Voorts wordt toenadering gezocht tot het Rijksmuseum voor Oudheden (RMO) in Leiden. Een eventuele samenwerking moet ertoe leiden dat het archeologische themapark een buitenmuseum van het RMO wordt.

Bovendien heeft het noodlijdende park voor financiele steun aangeklopt bij het Rijk en enkele provincies, zo heeft een woordvoerder van het Archeon bekendgemaakt.

Archeon wil graag in afgeslankte vorm verder, maar dat kost geld. Voor herinrichting van het park f. 5 miljoen, f. 3 miljoen voor het kleiner maken en f. 2 miljoen om de aanloopverliezen te dekken.

Kern van het reddingsplan is dat de belangrijkste attracties op een grondgebied van 6,5 hectare bijeen worden gebracht. De directie van Archeon heeft zich neergelegd bij een bankroetscenario. Door middel van een faillissement en verkoop van grond voor woningbouw kan dan de torenhoge schuld van zo’n f. 75 miljoen worden gesaneerd.

Reageer op dit artikel