nieuws

Amsterdam claimt geld van ambtenaren

bouwbreed Premium

De gemeente Amsterdam eist een bedrag van vermoedelijk rond de miljoen gulden van twee van de drie ambtenaren van de dienst Stedelijk Beheer die zich schuldig maakten aan fraude. Drie hoge ambtenaren, die werkzaam waren bij de dienst sport en recreatie, drie aannemers en enkele leveranciers werden vorig jaar gearresteerd. In het kader van de Pluk-ze-wetgeving, die tot doel heeft om winsten uit criminele activiteiten terug te krijgen, heeft Justitie met het drietal een schikking getroffen voor de terugbetaling van een bedrag van ruim 4,5 ton.

De gemeente Amsterdam meent dat de werkelijke schade die de ambtenaren aanrichtten vele malen groter is en gaat dan ook niet akkoord met het voorstel van de officier van justitie om deel te nemen aan de schikking. Volgens directeur a.i. van de dienst, Y. Baune, is het exacte bedrag nog niet duidelijk. Onderzoek van een accountant moet uitwijzen hoe hoog precies de schadeclaim uitvalt. Amsterdam wil misschien ook een civiele procedure starten tegen de aannemers en leveranciers die bij de zaak betrokken waren. In de zaak van de derde ambtenaar vond wel een schikking plaats. Hij hoeft geen strafrechtelijke vervolging meer te vrezen.

Reageer op dit artikel