nieuws

Adviesbureautjes gaan vaak

bouwbreed Premium

op de fles

Ruim eenderde van de bedrijven die failliet gaan zijn kleine adviesbureautjes op de meest uiteenlopende terreinen. Van de ondernemingen die over de kop gaan is iets minder dan 30 procent te vinden onder de kleine winkels. Graydon, een bureau in Den Haag op het gebied van bedrijfsinformatie, heeft deze cijfers verzameld.

Veel startende ondernemers beginnen bijna onvoorbereid aan een eigen zaak. Zij krijgen te weinig begeleiding van de overheid. R. Blom bij Graydon:

“In 95 procent van de gevallen gaat het om piepkleine winkels. En al die adviseurtjes, daar worden we hier hartstikke gek van. Zo langzamerhand adviseert de ene helft van het bedrijfsleven de andere.”

Graydon raamt de totale kosten van de faillissementen op f. 6 miljard per jaar. Met beter beleid kan de overheid dat volgens Blom tot de helft terugbrengen. De consument en belastingbetaler draaien uiteindelijk voor de schade op.

Reageer op dit artikel