nieuws

Accijnsverhoging komt ondernemers op f. 135 miljoen

bouwbreed Premium

De Verladersorganisatie EVO heeft de leden van de Tweede Kamer opgeroepen tegen de voorgestelde verhoging van dieselaccijs van het kabinet te stemmen. Wanneer de kabinetsplannen doorgaan zal de ondernemer met ingang van 1 juli 1997 vijf cent per liter meer moeten betalen.

Voor gebruikers van zware voertuigen betekent dit een jaarlijkse kostenstijging van meer dan f. 2000 per voertuig. Over het gehele bedrijfsleven gerekend zal minimaal 135 miljoen extra per jaar moeten worden betaald.

De compensatie voor vrachtauto’s vanaf 12 ton die Jorritsma vorige maand aan het bedrijfsleven heeft toegezegd, is volgens de EVO praktisch niet uitvoerbaar. De minimumtarieven die de Europese Unie hanteert, maken compensatie via verlaging van de motorrijtuigenbelasting onmogelijk.

Reageer op dit artikel