nieuws

Weinig schade aan Zeeuwse kust door storm

bouwbreed

De schade aan de Zeeuwse kust als gevolg van de storm lijkt mee te vallen. De voet van de Walcherse duinen is wel wat afgekalfd. Maar volgens een woordvoerder van het Waterschap De Zeeuwse Eilanden zal het natuurlijke proces van zandaanwas weer voor aanvulling zorgen. De Zeeuws-Vlaamse stranden hebben de storm aardig overleefd.

De Zeeuwse waterschappen zijn nog enkele dagen bezig met het opruimen van omgewaaide bomen die donderdag van rijbanen naar de berm zijn verplaatst. In veel gevallen moeten de bomen in stukken gezaagd en verwijderd worden. De VVV Zuid-West-Walcheren, verantwoordelijk voor het schoonhouden van een groot deel van de Walcherse kust, begint maandag pas met de grote schoonmaak. Eerst krijgen verhuurders en particulieren de gelegenheid wat over is van de strandhuisjes zelf weg te halen.

Reageer op dit artikel