nieuws

Weerselo tegen landje-pik Oldenzaal

bouwbreed Premium

Weerselo zal desnoods de landelijke politiek inschakelen om te voorkomen dat buurgemeente Oldenzaal 1500 hectare inpikt voor de uitbreiding van bedrijvigheid en woningbouw. De Weerselose raad heeft de annexatiedrift van Oldenzaal donderdagnacht in een motie verbijsterend genoemd, omdat die in strijd is met de afspraken over de ruimtelijke ontwikkeling van Twente.

Kern van dat beleid is het zoveel mogelijk concentreren van werk en wonen in en bij de grote steden Enschede, Hengelo en Almelo. Dat spaart landschap en natuur. “Daarom is afgesproken dat niet de hele strook langs de A1 tussen Hengelo en Oldenzaal industriegebied wordt”, zo stelt de raad van Weerselo. Oldenzaal vindt de verdubbeling van zijn grondgebied nodig om het economische draagvlak te versterken.

De meerderheid van de Weerselose raad voelt er niets voor Oldenzaal met harde acties tot andere gedachten te dwingen. Daarom was er weinig waardering voor de ideeen van de fractie Gemeente Belangen om de inwoners op te roepen niet meer in de buurgemeente te winkelen of er uit te gaan, alle samenwerking met Oldenzaal te beeindigen en de wegen naar Oldenzaal af te sluiten. De raad verwacht meer effect van bestuurlijk overleg en ludieke acties.

Reageer op dit artikel