nieuws

Weer geld voor subsidieregeling technologie

bouwbreed

Minister Wijers van Economische Zaken heeft donderdag besloten opnieuw f. 3 miljoen beschikbaar te stellen voor de subsidieregeling om het midden- en kleinbedrijf te stimuleren innovatieve technologie toe te passen.

In de eerste vijf maanden van dit jaar hadden bedrijven al ruim 200 aanvragen ingediend, waarmee het aanvankelijk beschikbare bedrag van f. 3 miljoen was uitgeput. Met ingang van vrijdag 20 september ke bedrijven zich weer melden om voor subsidie in aanmerking te komen.

Deze regeling biedt het midden- en kleinbedrijf (MKB) de mogelijkheid om te onderzoeken of een bepaalde technologie toe te passen is. De regeling blijkt goed aan te sluiten bij de behoeften van het MKB. Ook de eenvoudige opzet wordt positief gewaardeerd. Van de ruim 200 aanvragen zijn er ruim 85 afkomstig van bedrijven met minder dan 100 werknemers.

Uit onderzoek naar de effectiviteit van de regeling bleek dat de resultaten van de haalbaarheidsonderzoeken doorslaggevend zijn voor de invoering van nieuwe technieken. Ook blijken veel ondernemers juist door deze regeling te worden gestimuleerd om het onderzoek uit laten te voeren.

Reageer op dit artikel