nieuws

Verkoop van de NS-bouwdochters verloopt traag

bouwbreed

De Nederlandse Spoorwegen (NS) ke maar met moeite afstand doen van hun spoorbouwbedrijven Railpro, ER Groep en NS Infra Services. De formele onderhandelingen tussen de drie potentiele kopers, Strukton Groep, Koninklijke Volker Stevin (KVS) en NBM-Amstelland beginnen op zijn vroegst in oktober, hetgeen een vertraging betekent van enkele maanden. Begin september had namelijk al de ‘letter of understanding’ getekend moeten zijn. Ingewijden verklaren dat de vertraging een gevolg is van de zomervakantie, waardoor de gesprekken met de achterban – bonden en ondernemingsraden – niet konden plaatsvinden.

“Informeel voeren we allerlei gesprekken, maar we komen maar niet tot het formele traject”, aldus ir. Van Herrewegen, lid raad van bestuur Koninklijke Volker Stevin. “Als het aan ons ligt, zijn we nog voor het eind van dit jaar klaar.” Railbouw, dochter van KVS, aast op een stuk railonderhoud met een volume van f. 300 miljoen.

Concurrenten Strukton en NBM beamen dat de formele onderhandelingen pas op z’n vroegst in oktober beginnen. “Maar ik heb niet het gevoel dat het veel naar achteren wordt geschoven”, aldus C. de Graaff, directeur Van Welzenes, spoorbouwer van NBM.

De NS was voor het ter perse gaan niet in staat om te reageren.

Reageer op dit artikel