nieuws

Veelzijdige ‘opperman’ voor straataannemer

bouwbreed

In het mechaniseringsproces binnen de straatmakerij loopt ons land in Europa vooraan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een groot aantal machinetechnische ontwikkelingen die de straatmaker tegenwoordig ten dienste staan, van eigen bodem zijn. Dat geldt ook voor de Multi-trac een multifunctionele werktuigdrager, ontworpen en gebouwd door Gedro BV uit Kesteren.

De Multi-trac is weer zo’n machine die door zijn compacte constructie, goede wendbaarheid en eenvoudige aanbouwmogelijkheid van uiteenlopende werktuigen, voor zeer verschillende werkzaamheden is in te zetten en de straatmaker veel zwaar werk uit handen kan nemen.

De 4-wiel hydrostatisch aangedreven machine is uitgerust met een voorop gemonteerde hydraulische knikarm met snelwisselsysteem die de aanbouwwerktuigen een grote beweeglijkheid biedt. Voor de Multi-trac zijn puin- en graafbakken, palletvorken, klemmen voor inritblokken en trottoirbanden beschikbaar alsmede een machinale bestratingsklem, rolbezems, transportklem en vacuumapparatuur voor het heffen van tegels en banden.

Het vermogen voor de rij-aandrijving en het hydraulische bedieningssysteem wordt geleverd door een 17,6 kW (24 pk) dieselmotor die achterop voor een goede machinestabiliteit zorgt als tegenwicht voor de hydraulische hefarm met graafbak of klem.

Het slechts 2,3 meter lange en 2 meter brede machientje heeft een eigen massa van 700 kg en levert een maximaal hefvermogen van 670 kg. De Multitrac is onder last verrijdbaar met rijsnelheden vooruit tot 15 km/h, achteruit tot 13 km/h. Om het geheel nog vriendelijker te maken draait het hydraulische systeem op een biologisch afbreekbare olie.

Met de vacuum hefapparatuur zijn inritblokken, tegels en banden op te nemen en in het werk te brengen.

Reageer op dit artikel