nieuws

Software om het lek boven te krijgen

bouwbreed

Powerplay is een programma dat ontworpen is om gegevens die in een databank worden opgeslagen aan een nauw onderzoek te onderwerpen. Het maakt niet uit welke databank want het programma herkent vrijwel elk soort van databank.

Elke organisatie, of je toeleverancier of uitvoerend bouwer bent, kent aspecten als producten, markten, klanten, distributiekanalen en tijdsperioden. Elk aspect is in feite maar een kant van het bedrijf. Als je de aspecten gezamenlijk bekijkt, krijg je een multidimensionaal beeld van de organisatie.

In een oogopslag

Powerplay doet iets dergelijks en geeft de mogelijkheid om zaken die in elkaar grijpen ook in een oogopslag te benaderen. Het programma weet automatisch complexe relaties tussen gegevens te herkennen. Deze mogelijkheid geven normale relationele databases niet.

De waarde van deze methode schuilt in het onderkennen van de invloed van een bedrijfsonderdeel op het functioneren van de rest van het bedrijf. En zo komt het lek boven.

Zonder programmeurs

Powerplay stelt bedrijfsleiders en managers in staat om zonder de hulp van programmeurs en analisten bedrijfsgegevens te verwerken en er inzicht in te krijgen.

De gegevens die Powerplay genereert zijn in overzichtelijke rapporten op allerlei verschillende manieren uit te draaien.

Powerplay kan samenwerken met alle bekende databases zoals bijvoorbeeld Oracle, Sybase en SQL Server.

Het programma herkent de verschillende formats automatisch. Ook het formaat van de databases maakt niet veel uit. Er ke meer dan 20 miljoen records verwerkt worden waarin dan 100.000 categorieen zijn opgenomen.

Gewone pc

Er is geen bijzonder geavanceerde pc nodig: een 486 of Pentium met 16 Mb werkgeheugen volstaat. Verder is 20 mb vrij geheugen op de harde schijf noodzakelijk om het programma te installeren. Het programma heeft een 32 bits architectuur voor Windows 95 en Windows NT en een 16 bits architectuur voor Windows 3.1

Informatie bij:

Cognos B.V. Fultonbaan 52 3430 BL Nieuwegein tel:030 6038800

Reageer op dit artikel