nieuws

Schiphol legt zich neer bij klein Rotterdam Airport

bouwbreed

Schiphol legt zich neer bij een klein Rotterdam Airport. Dat blijkt uit de voorwaarden die zijn opgesteld voor een mer over de toekomst van het vliegveld in Rotterdam. Het onderzoek gaat uit van maximaal 30.000 vluchten per jaar van grote toestellen. Schiphol wilde tot voor kort volgens de Rotterdamse wethouder Hans Kombrink de mogelijkheid voor “aanzienlijk meer vluchten” op Rotterdam openhouden.

De nationale luchthaven, die ondanks uitbreidingen in de nabije toekomst al weer met ruimteproblemen kampt, is samen met de Maasstad exploitant van Rotterdam Airport. De gemeente wilde niet meer dan 20.000 vluchten per jaar toestaan om de overlast voor omwonenden te beperken. Dat is ongeveer evenveel als het huidige aantal. Rotterdam wil verder kleine vliegtuigjes en nachtvluchten weren.

Doordat Schiphol het eens is geworden over de voorwaarden voor een milieu-onderzoek, met maximaal 30.000 vluchten, kan de nationale luchthaven niet na afloop alsnog meer vluchten per jaar eisen, zo veronderstelt wethouder Kombrink. De afgesproken mer-voorwaarden zijn ook een signaal naar minister Jorritsma van Verkeer en Waterstaat. Zij zal minder gemakkelijk Rotterdam Airport fors ke vergroten om zo de ruimteproblemen op Schiphol op te lossen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels