nieuws

Schadeclaims bij leegstand door tippelzone Heerlen

bouwbreed

Woningvereniging Volkswoning in Heerlen dreigt de gemeente met schadeclaims, als de aan te leggen tippelzone tussen de wijken Palemig en Heksenberg overlast oplevert voor de huurders en tot leegstand van woningen leidt. De woningvereniging die in Palemig 33 woningen en in Heksenberg 500 woningen bezit, vreest verlies aan huurinkomsten en waardevermindering van het woningbezit, op grond van een onderzoek door adviesbureau Seinpost.

Volgens een aantal makelaars, die door het adviesbureau bij dit onderzoek werden betrokken, wordt een waardedaling van 3 a 4 procent en voor de duurdere woningen zelfs van 15 a 20 procent verwacht. De woningvereniging vreest dat de gemeente uitwaaiering van de prostitutie over de wijken niet kan voorkomen en verwacht leegstand en huurderving. Daarnaast zal er meer geld uitgegeven moeten worden aan beveiliging en schoonmaakkosten.

Volgens Volkswoning is het noodzakelijk om buiten beide wijken de maximale huurverhogingen toe te passen om de gevolgen van de tippelzone op te vangen. Een direct naast de gedoogzone aanwezige camping verwacht grote problemen en misschien zelfs faillissement. De eigenaar wordt nu reeds door prostituees en uitbaters benaderd voor standplaatsen, maar weigert hen toegang. Ook de actiecomite’s in beide wijken voorspellen honderden schadeclaims als de voorspelde waardedaling van koopwoningen uitkomt.

Reageer op dit artikel